Aluesarjojen jatkuminen

26.12.2020

PHHYKY alueella rajoitukset jatkuvat 25.1. asti. Odotamme alueen ohjeistusta milloin pelit alkavat aikaisintaan. (päivitys 29.12.)

Suomen Ringetteliiton Etelä-Suomen alueen tiedote aluesarjojen jatkamisesta.

Koronatilanne jatkuu pääkaupunkiseudulla vaikeana ja koska suurin osa jäähalleista on suljettu ei aluesarjoja voida viedä läpi kauden alussa suunnitellulla tavalla. Tällä hetkellä käytettävissä olevalla tiedolla pääkaupunkiseudun kuntien jäähallit avautuvat aikaisintaan 11.1.2021. Tämäkin on ehkä optimistisin arvio jääharjoittelun jatkamisesta mutta sarjoja pyritään jatkamaan heti kun rajoitukset poistuvat, aikaisintaan siis 11.1.2021

Etelä-Suomen aluetyöryhmä on päättänyt aluesarjojen muutoksista kevätkaudelle. Aluetyöryhmällä on oikeus sarjojen muuttamiseen Kilpailunjärjestäjän ominaisuudessa. Ringeten Kilpailusääntöjen kohta A1. KILPAILUT. Sarjavastaavat tiedottavat joukkueenjohtajia myös omissa WhatUp-ryhmissään.

G- ja F-juniorit

Koronarajoitusten vuoksi pelaamatta jääneitä aluesarjaotteluita (=aluesarjaturnauksia) ei siirretä vaan otteluita jatketaan heti kun se on mahdollista sarjaohjelman mukaan. Peleistä pelataan ne, jotka rajoitusten suhteen ovat mahdollisia. Joukkueet voivat omatoimisesti sopia harkkapelejä.

E-juniorit enemmän ja vähemmän pelanneet

Koronarajoitusten vuoksi pelaamatta jääneitä aluesarjaotteluita ei siirretä vaan otteluita jatketaan heti kun se on mahdollista sarjaohjelman mukaan. Peleistä pelataan ne, jotka rajoitusten suhteen ovat mahdollisia. Joukkueet voivat omatoimisesti sopia harkkapelejä mutta näihin joukkueet hankkivat itse erotuomarin ja pelinohjaajan.

D-junioreiden aluesarja

D-junioreiden alkusarja keskeytetään, koska peruuntuneita pelejä on 10.1.2021 mennessä 27 kpl:tta ja niiden pelaaminen ennen 24.1.2021 ei ole mahdollista. Tähän mennessä pelatuista otteluista lasketaan tulosten perusteella uusi sarjataulukko pistekeskiarvon mukaisesti. Tämän perusteella joukkueet jatkavat jatkosarjoihin; seitsemän ylempään ja seitsemän alempaan sarjaan. Jatkosarjat pyritään pelaamaan kaksinkertaisina. mutta mikäli rajoitukset jatkuvat ja pelejä joudutaan perumaan, pelataan jatkosarjat yksinkertaisina. Mikäli sarja jää yksinkertaiseksi, sarjataulukkoon lasketaan joukkueiden ensimmäisen ottelun tulos. Pyritään siihen, että jokainen joukkue pelaa edes kerran jokaista joukkuetta vastaan. Pelejä voidaan pelata 30.4.2021 asti.

N-harraste ja Ladyt-sarjat

Harrastesarjoissa koronarajoitusten vuoksi pelaamatta jääneitä pelejä ei siirretä eli ne jäävät pelaamatta. Kevään sarjaohjelma muokataan mahdollisimman pian, pelejä voidaan pelata 30.4.2021 asti. Peleistä pelataan ne, jotka rajoitusten suhteen ovat mahdollisia. Tällä kaudella harrastesarjoissa ei jaeta mitaleita. Joukkueet voivat omatoimisesti sopia harkkapelejä mutta näihin joukkueet hankkivat itse erotuomarit.