Koronapäivitys

29.12.2020

Koko yhtymän alue on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koko yhtymän alueelle kestävät tämänhetkisen arvion mukaan 15.2.2021 asti.

Päijät-Hämeen alueen suositukset ja rajoitukset 30.11. - 15.2. päivitetty 19.1.

19.1. PHHYKY on antanut suosituksen, että lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta sisätiloissa keskeytetään. Tällä hetkellä odotamme päätöstä jäähallien aukiolojen jatkumisesta. Harjoitukset jatkuvat toistaiseksi normaalisti.

ES Alueen tiedote 15.1.

Liiton tiedote 21.12.

Harrastus- ja ryhmätoiminta

Harjoitukset on peruttu N-joukkueen osalta 15.2. asti. Luistelukoulut ja jumppakerhot jatkuvat normaalisti.

Kilpailutoiminta

Kilpajoukkueiden harjoitukset jatkuvat normaalisti. 

Naisten SM-jatkosarja, SM-karsintasarja: Kummastakin sarjasta poistetaan yksi kierros. SM-jatkosarja jää kaksinkertaiseksi ja SM-karsintasarja kolminkertaiseksi. Joulukuussa alkanut ottelutauko jatkuu 24.1.2021 asti. Kilpailupäällikkö koordinoi otteluohjelmien muutokset yhdessä joukkueiden kanssa. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita. 

Ykkössarja: Sarjan ottelumäärä pyritään pitämään ennallaan. Ottelut uudelleenaikataulutetaan ja play off-vaihe jatkuu huhtikuulle. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita. 

BSM ja CSarja: Mikäli sarjan otteluohjelmassa on 24.1. mennessä otteluita, joissa osapuolet ovat saman sairaanhoitopiirin alueella eikä alueen sisäistä kilpailutoimintaa ole viranomaisten puolesta rajoitettu, voi ottelun pelata, mikäli osapuolet yksimielisesti näin sopivat. Sairaanhoitopiirien välillä ei saa matkustaa koronan leviämisvaiheessa. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita. 

Kaikki harjoitukset ja ottelut ilman katsojia. Pelin striimaaja saa olla katsomossa. Vain joukkueiden toimihenkilöt, toimitsijat, tuomarit, hallin henkilökunta ja pelaajat saavat olla paikalla. Jatketaan maskien käyttöä, huolehditaan käsihygieniasta ja turvaväleistä. 

  • Pelaajien ja valmentajien vaihtoa joukkueiden kesken minimoidaan
  • Halailua, huutamista ja tarpeetonta kokoontumista vältetään.
  • Käytättehän vain omia henkilökohtaisia harrastusvarusteita ja juomapulloja
  • Suosittelemme koronavilkun lataamista.

Kasvomaskisuositus

Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskeja kuntien jakelupisteissä.

Maksin käyttösuositus on voimassa sekä ISKU Areenalla että SOL:lla

Ohjeet karanteeniin ja eristykseen

Kun olet omaehtoisessa tai virallisessa karanteenissa, sinun pitää välttää lähikontaktia oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin.  

Voit mennä ulos, kunhan pidät vähintään 1-2 metrin välin muihin ihmisiin. Sen sijaan et saa mennä esimerkiksi työhön, kauppaan, apteekkiin, harrastuksiin tai yleisötilaisuuksiin, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää.  

Jos lapsi tai nuori on karanteenissa, hän ei saa mennä päiväkotiin tai kouluun.

Niin kauan kuin karanteeniin määrätty henkilö on oireeton eikä hänellä ole todettu koronatartuntaa, perheenjäsenet voivat jatkaa elämäänsä normaalisti. He voivat käydä esimerkiksi töissä ja harrastuksissa. 

Perheenjäsenten ei tarvitse välttää lähikontaktia karanteenissa olevaan henkilöön. Tämä johtuu siitä, että karanteeniin määrätty henkilö on ainoastaan altistunut koronavirukselle. Kaikki altistuneet eivät saa tartuntaa eivätkä näin ollen myöskään tartuta virusta eteenpäin.

Lisätiedot: Salla Mäkelä, 040 586 4585, makelasma(at)gmail.com 

Ajankohtaista tietoa ja ohjeistuksia koronavirusepidemiaan liittyen löydät ValtioneuvostonTerveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL)Aluehallintovirastojen (AVI) sivuilta. Suosittelemme seuraamaan myös Olympiakomitean sivustoa Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun.