Lahden kaupunki valmistautuu koronaepidemian aiheuttamiin tiukkeneviin rajoituksiin

25.2.2021

Lahden kaupungin tiedote 24.2.

Valtioneuvosto ilmoitti 24.2. valmiudesta siirtyä poikkeusoloihin 8.–28. maaliskuuta. Päijät-Häme on tällä hetkellä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa ja koko alueella suositellaan noudatettavaksi tiukempia rajoituksia. Kaupunginjohtaja Pekka Timosen mukaan Lahti noudattaa suosituksia johdonmukaisesti.

-Kaupungin toiminta jatkuu myös poikkeusoloissa ja peruspalvelut turvataan. Meillä on jo nyt laaja etätyösuositus tehtävissä, joissa se on mahdollista, ja maskeja käytetään kaikissa asiakaspalvelutilanteissa, muistuttaa Timonen.

Lukiokoulutus ja perusopetuksen 7.-9. luokat sekä 10. luokan lisäopetus siirtyvät etäopetukseen kolmeksi viikoksi 8. – 28.3. Lukioissa ylioppilaskokeet järjestetään suunnitellusti. Lähiopetuksena jatkuu erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden ja valmistavan opetuksen oppilaiden sekä alakoulun opetus.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä linjaa maanantaina 1.3.2021 uudet rajoitukset. Tällöin kuulemme myös lisää alueellisista harrastustoimintaan liittyvistä rajoituksista ja aikatauluista yli 12-vuotiaiden osalta.