Lahti Ringeten B-nuoret ovat Suomen mestareita 2023-Onnea joukkueelle ja tukijoukoille

27.3.2023

Lahti Ringette on B-nuorten Suomen mestari 2023. (kuva: Timo Kupiainen)

Lauantaina Tuusulassa pelattiin B-nuorten SM-finaalisarjan toinen ottelu. Edellisen viikonlopun kohtaamisessa Lahti voitti Blue Ringsin kotonaan lukemin 8-2, joten näin finaalisarja oli katkolla ensimmäistä kertaa lahtelaisille. Ottelu tarjosikin lähes 350-päiselle yleisölle todellisen jännitysnäytelmän, jonka päätteeksi Lahti pääsi juhlistamaan B-nuorten Suomen mestaruutta!

Pelin alku oli vauhdikas, kun ensimmäisen kolmen minuutin aikana tuli jopa kolme maalia. Lahti aloitti maalinteon, kun Enni Suokas onnistui maalinteossa ajassa 1.44. Johtoasema ei kuitenkaan säilynyt kauaa, sillä Blue Rings tasoitti ottelun ajassa 2.13 Enna Rokan osumalla. Tämän jälkeen Lahti siirtyi jälleen johtoon Olivia Ollilan osumalla. Ensimmäisessä erässä ei nähty muita maaleja. Toisessa erässä Blue Rings hallitsi ottelua ja onnistui maalinteossa jopa viisi kertaa. Maalintekijöinä toimivat Lucinda Kuusela, Rokka kahdella osumalla, Vilma Laine ja Tuuli Hämäläinen. Vierasjoukkue Lahti otti aikalisän erän puolessa välissä, mutta se ei siivittänyt vielä tässä kohtaa Lahden maalintekoa. Näin ollen pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 6–2-johtoasemassa.

Kolmannessa erässä ei nähty maaleja ollenkaan. Neljännen erän alussa Ida Suokas toi Lahden jälleen peliin mukaan, kun hän onnistui maalinteossa ja kavensi tilanteeksi 6-3. Tästä alkoikin Lahden hurja neljännen erän loppukiri, kun myös Ollila onnistui jälleen maalinteossa. Blue Ringsin aikalisä tuotti kuitenkin tulosta ja hetki tämän jälkeen kotijoukkueen Jenni Mikkola ehti viedä kotijoukkueen 7-4-johtoon. Lahti pääsi pelamaan pitkän neljän minuutin ylivoiman, jonka aikana joukkue käytti uskomattoman tehokkaasti hyödykseen ja onnistui maalinteossa peräti neljä kertaa: ensin Pihla Alapuranen ja Emma Kainiemi toivat joukkueen maalin päähän. Tämän jälkeen Ollila viimeisteli hattutemppunsa ja tasoitti pelin 7-7-lukemiin. Kun vielä Alapuranen ja Kainiemi osuivat molemmat kertaalleen, pääsivät lahtelaisjuhlat käyntiin päätössummerin soidessa! Loppulukemiksi kirjattiin 7-9 vierasjoukkueelle, ja näin Lahti Ringette on B-nuorten uusi Suomen mestari.

Kauden 2022-2023 BSM-hopeamitalistijoukkue Blue Rings. (kuva: Timo Kupiainen)

Pelin jälkeen palkittiin BSM-sarjan AllStars-maalivahtina Lahden Elisa Korajoki ja hyökkääjänä Emma Kainiemi.

-Pitkällä erätauolla kasasimme pakettimme ja päätettiin yhdessä, että tehdään ihme. Kun saimme tehtyä kolmannen maalimme, pääsimme vauhtiin ja yhdessä päätimme kiriä maali kerrallaan kiinni. Halusimme olla Suomen mestareita tänään. Ekassa kahdessa erässä tämä ei näkynyt, mutta joukkueena käänsimme kelkan ja nyt olemme Suomen mestareita, Lahden valmennus kommentoi pelin jälkeen.