Lahti Ringette C voitti Suomenmestaruuden!

14.4.2022

Lahti Ringeten C-joukkueen hieno kausi alkoi alkusarjan lohkovoitolla, josta tie jatkui ylempään jatkosarjaan. Jatkosarjassa oli tiukkoja pelejä, siellä otteluita tuli yhteensä 14. Niistä Lahti voitti 11, pelasin yhden tasapelin ja kaksi tappiota, niillä joukkue saalisti myös koko jatkosarjan voiton! Kauden huipentavaan CSM turnaukseen joukkue lähti siis ennakkosuosikin paikalta. Kolme päiväisen turnauksen alkulohkossa joukkuetta vastaan asettui Helsinki Ringette, Nou, Laitilan Jyske sekä Luki-82. Alkulohkon pelit Lahti voitti selkein lukemin otteluiden maalieron olleen yhteensä 46-2. Alkusarjan jälkeen alkoi totiset pelit, kun lauantaina puolivälierässä vastaan asettui Fops. Ottelu päättyi Lahden voittoon 6-2, jonka jälkeen jännitettiin sunnuntain välierävastustajaa. Turnauksen viimeinen päivä alkoi jännittävällä välieräottelulla, jossa panoksena finaalipaikka. Välierä pelattiin Ilvestä vastaan, ottelu oli kovaa ja tasaista vääntöä, tunteet olivat pelissä. Lahti vei ottelussa kuitenkin pidemmän korren lukemin 3-1. Tie finaaliin oli raivattu ja katseet käännettävä kauden viimeistä ja tärkeintä ottelua kohti! SOL Areenan 2 kaukalo oli täynnä ja fiilis katossa, kun finaali ottelu alkoi, vastassa oli EKS.  Ensimmäinen erä oli todella tiukkaa vääntöä nähtiin vain kaksi maalia, yksi kumpaankin päähän. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli siis 1-1. Ottelussa näkyi pientä jännitystä ja tunteiden purkautumista jäähyilyn merkeissä molemmin puolin. Toiseen erään Lahti laittoi kakkos vaihteen silmään ja iski 5minuutin sisään 4 maalia ja vastustajalta katkesi selkäranka. Elisa Korajoki otti monta hienoa ja tärkeää koppia pitäen oman maalin puhtaana yhdessä puolustuksen kanssa summerin soittoon asti, ottelun päättyen Lahdelle 6-1!! Finaali ottelussa Lahden maalit tekivät Olivia Ollila 2, Aino Savolaine 1 ja Emma Kaineimi 3. Hienon ja tunteikkaan pelin jälkeen Lahti Ringette voitti seura historian ensimmäisen C-nuorten Suomenmestaruuden!!